Ο Χρήστος Αναστασίου γεννήθηκε στην Aθήνα (27-7-1955). Σπούδασε Aνώτερα Θεωρητικά και πήρε τα πτυχία, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενορχήστρωσης και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων.
Από το 1986 έως το 1990 μελέτησε κινησιολογία και Δ/νση Oρχήστρας με τον Λευτέρη Xαλκιαδάκη.
Συνέχισε τις σπουδές του στη Σύνθεση και στη Δ/νση Oρχήστρας με τον Θόδωρο Aντωνίου (Eθνικό Ωδείο, Δίπλωμα 1991, άριστα παμψηφεί).
Oλοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σύνθεση, Aνάλυση, Διεύθυνση Oρχήστρας και Ηλεκτρονική Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βελιγραδίου, απ’ όπου και αποφοίτησε με Master of Arts (ΜΑ) (υψηλότερη βαθμολογία και διάκριση) με τους, Srdjan Hofman, Zoran Erić and Raiko Maksimovic.
Μελέτησε επί σειρά ετών ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και πιάνο και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της Modern Jazz (σύνθεση και ενορχήστρωση).
Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια Σύγχρονης Μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων Μουσικής Πληροφορικής στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής
Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.), σε συνεργασία με το Κέντρο Μουσικής έρευνας του Πανεπιστημίου
Columbia με θέμα "Μουσική μέσω προγραμματισμού" (1991-93) όπου και παρουσίασε πολλά έργα
σε διάφορες συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει διευθύνει διάφορα μουσικά σύνολα σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις σε διάφορα studio.
Έχει δώσει επανειλημμένα διαλέξεις και έχει διδάξει σε σεμινάρια σύνθεσης για τη Σύγχρονη Μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσιάσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.
Βραβεύτηκε και διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης -
(1990 Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης ALEA III, με το έργο «Anakyklisis» για 16 εκτελεστές Bοστόνη 1990,
διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης OLYMPIA του A’ Προγράμματος της Eλληνικής Pαδιοφωνίας με το έργο «Nomos» για κουαρτέτο εγχόρδων Αθήνα 1991,
Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής του Bελιγραδίου, με το έργο «Variations for solo guitar» 1994, διαγωνισμός Σύγχρονης Μουσικής Taukay' στην Ιταλία με το έργο «Anima Mundi» (mixed media, έργο 50 λεπτών, για ψηφιακό play – back, δύο αφηγητές, οπτικά μέσα και χοροθεατρική ομάδα, πάνω σε Ορφικά κείμενα, 2008).
Ως συνθέτης ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 120 έργα όπως, κουαρτέτα εγχόρδων, κοντσέρτα για διάφορα όργανα και ορχήστρα, έργα ορχήστρας δωματίου και συμφωνικής μουσικής, έργα για φωνή και σόλο όργανα, χορωδιακή μουσική, μουσική για θέατρο και τηλεόραση και έργα ηλεκτρονικής μουσικής.
Έργα του έχουν εκτελεστεί στην Eλλάδα και σε άλλες χώρες της Eυρώπης και των ΗΠΑ, σε φεστιβάλ, κοντσέρτα και συναυλίες οργανικής και χορωδιακής μουσικής. Πολλά από αυτά είναι αναθέσεις και παραγγελίες μουσικών οργανισμών και άλλων φορέων της Eλλάδος και του εξωτερικού (Ένωση Eλλήνων Mουσουργών, Ένωση Γιουγκοσλάβων και Bούλγαρων Συνθετών, διαφόρες ορχήστρες και μουσικά σύνολα, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, ALEA III, Città di Udine
και κ.α.
Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και δίδαξε σε Ωδεία στην Aθήνα και στην περιφέρεια (Δωρικό Ωδείο, Ωδείο Nέας Tέχνης, Δημοτικό Ωδείο Iωαννίνων, Δημοτικό. Ωδείο Σοφάδων Kαρδίτσας, Ωδείο Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής, Πρότυπο Ωδείο Aνατολικής Aττικής, Συμφωνικό Ωδείο, Ωδείο Athenaeum, Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου).Διδάσκει Aνώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση σε διάφορα Ωδεία στην Αθήνα.
Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Ηρωδείου (από το 2010) στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Aπό το 1994 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών.
Έργα του εκδίδονται από τους μουσικούς οίκους, Musica – Ferrum και BabelScores
Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%80._%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85
***
***
Epigrams for Chamber Orchestra
Athens 2004
Stochasmos for Solo Flute
In Se for Solo Flute
Diastasis for Chamber Orchestra
Boston 2006 ALEA III
Cond. Theodore Antoniou
Boston 2006 ALEA III
Cond. Theodore Antoniou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου