Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

BEETHOVEN LUDWIG VAN, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
BEETHOVEN LUDWIG VAN 
1770 - 1827

Ο BEETHOVEN ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ JOSEPH KARL STIELER (1820)
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven, προφορά στα γερμανικά: Λούντβιχ φαν Μπεητχόφεν, Βόννη, 16 Δεκεμβρίου 1770 — Βιέννη, 26 Μαρτίου 1827) ήταν Γερμανός μουσικός συνθέτης.
Αποτέλεσε μία από τις κεντρικότερες μορφές της κλασικής μουσικής και συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους ευρύτερα αποδεκτούς συνθέτες όλων των μουσικών περιόδων και τους πλέον γνωστούς όλων των εποχών. Ο Μπετόβεν αν και ανήκει περισσότερο στην κλασική περίοδο, συνδέθηκε με το κίνημα του ρομαντισμού που ακολούθησε και τα τελευταία του έργα διακρίνονται από έντονα ρομαντικά στοιχεία. Οι συμφωνίες και τα κοντσέρτα για πιάνο που συνέθεσε αποτελούν τα πιο δημοφιλή έργα του. Από πολλούς αναγνωρίζεται ως μια από τις μουσικές ιδιοφυίες, παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης για όλους τους μεταγενέστερους συνθέτες.

Η ζωή του

Πορτραίτο - Waldmüller, 1804
Ο Μπετόβεν γεννήθηκε στη Βόννη το 1770. Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του δεν είναι γνωστή, βαφτίστηκε όμως στις 17 Δεκεμβρίου. Καταγόταν από μουσική οικογένεια, αν και κανένας από τους προγόνους του δεν διακρίθηκε στη σύνθεση. Ο παππούς του ήταν φλαμανδικής καταγωγής και διευθυντής χορωδίας στην Αυλή του Πρίγκηπα Εκλέκτορα της Κολωνίας στη Βόννη. Ο πατέρας του, Johann van Beethoven, εργάστηκε ως επαγγελματίας τενόρος στην ίδια χορωδία ενώ παρέδιδε και μαθήματα πιάνου και τραγουδιού. Παράλληλα αποτέλεσε τον πρώτο δάσκαλο μουσικής του Λούντβιχ, ωστόσο η σχέση τους ήταν μάλλον κακή, καθώς ο πατέρας του τον καταπίεζε διαρκώς και προσπαθούσε να τον εκμεταλλευτεί παρουσιάζοντας τον ως παιδί θαύμα, όπως ήταν ο Μότσαρτ. Αργότερα, ο Κρίστιαν Νέεφε (Christian Neefe) ανέλαβε το έργο της μουσικής του εκπαίδευσης.
Η πρώτη σελίδα της Διαθήκης
Σε ηλικία 12 ετών δημοσιεύτηκε η πρώτη του σύνθεση και ο Νέεφε δήλωσε πως επρόκειτο για το νέο Μότσαρτ. Ο Μπετόβεν συνέχισε να συνθέτει έργα ενώ συγχρόνως άρχισε να εργάζεται ως οργανίστας στην Αυλή. Το 1787 μια ξαφνική αρρώστια της μητέρας του, στερεί τη δυνατότητα από τον νεαρό Μπετόβεν να μεταβεί στη Βιέννη προκειμένου να κάνει μαθήματα με τον Μότσαρτ. Λίγο αργότερα όμως, το 1792, ο Γιόζεφ Χάυντν, κανόνισε να πάει τελικά στη Βιέννη για να σπουδάσει μαζί του. Η εκπαίδευση του στο πλευρό του Χάυντν διήρκεσε συνολικά δύο χρόνια. Επιπλέον σπούδασε αντίστιξη για ένα χρόνο με τον Γιόχαν Γκέοργκ Αλμπρεχτσμπέργκερ (Johann Georg Allbrehtsberger) και φωνητική σύνθεση με τον Αντόνιο Σαλιέρι (Antonio Salieri). Σταδιακά, άρχισε να αναγνωρίζεται η αξία του, αρχικά ως πιανίστα αλλά αργότερα και ως συνθέτη. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συνθετών της εποχής, ο Μπετόβεν δεν ανήκε στην Αυλή ούτε εργάστηκε για την εκκλησία, αλλά διατήρησε την ανεξαρτησία του ως συνθέτης. Κατόρθωνε να συντηρείται είτε με έσοδα από τις δημόσιες συναυλίες του είτε παράγοντας και έργα κατά παραγγελία. Την πρώτη δημιουργική του περίοδο κατάφερε να καθιερωθεί στη Βιέννη χάρη στην σημαντική υποστήριξη του αριστοκρατικού κύκλου της Αυστρίας, της Βοημίας και της Ουγγαρίας.
Ένα από τα σημαντικότερα και το πιο τραγικό γεγονός της ζωής του Μπετόβεν αποτέλεσε η κώφωση του. Άρχισε να χάνει την ακοή του σταδιακά από την ηλικία των 26 ετών, το 1796 (κατά άλλους αρχίζει λίγα χρόνια αργότερα) και, περίπου το 1820, θεωρείται πως ήταν ολοκληρωτικά κωφός. Το γεγονός αυτό προκαλούσε μεγάλη θλίψη στον Μπετόβεν, η οποία αποτυπώνεται και σε γράμμα του προς τους αδελφούς του, το 1802, με την παράκληση να διαβαστεί μετά το θάνατό του, γνωστό και ως Διαθήκη του Heiligenstadt. Παρά την απώλεια της ακοής του, έγραψε μουσική μέχρι το τέλος της ζωής του. Η υγεία του Μπετόβεν ήταν γενικά κακή και το 1826 επιδεινώθηκε δραστικά, γεγονός που οδήγησε και στο θάνατο του τον επόμενο χρόνο.
Στην κηδεία του Μπετόβεν που έγινε στις 29 Μαρτίου ο Φραντς Σούμπερτ ήταν ένας από τους 36 λαμπαδηφόρους.


Μουσικό έργο

Το έργο του Μπετόβεν διακρίνεται κυρίως σε τρεις χρονικές περιόδους. Η πρώτη αρχίζει από τις πρώτες δημιουργίες του μέχρι το 1802 που δημιουργεί τελικά ένα προσωπικό ύφος. Η δεύτερη περίοδος διαρκεί περίπου μέχρι το 1816 και ο Μπετόβεν είναι ήδη ένας αναγνωρισμένος συνθέτης. Η τελευταία περίοδος διακρίνεται από την παρουσία του ρομαντικού στοιχείου στις συνθέσεις του.
Πρώτη περίοδος
Τις πρώτες σονάτες που συνέθεσε, ο Μπετόβεν τις αφιέρωσε στον Χάυντν, που αποτέλεσε και τον σημαντικότερο δάσκαλό του. Οι σονάτες αυτές χαρακτηρίζονται και από μεγάλες ομοιότητες με αντίστοιχες συνθέσεις του Χάυντν. Η σημαντικότερη ίσως από αυτές είναι η "Παθητική" (op. 13). Άλλες εμφανείς επιδράσεις είναι ο Μότσαρτ, ο Κλεμέντι (Muzio Clementi) και ο Γιαν Ντούσεκ (Jan Dussek). Τον Απρίλιο του 1800 ο Μπετόβεν παρουσίασε την 1η Συμφωνία και δύο χρόνια αργότερα την 2η Συμφωνία. Η πρώτη ακολουθεί περισσότερο τα κλασικά πρότυπα, ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζεται από περισσότερες καινοτομίες, κυρίως ως προς τη δομή της. Τα πρώτα έργα του Μπετόβεν διακρίνονται γενικά από συχνές εναλλαγές στη δυναμική και έντονες αντιθέσεις ή εξάρσεις. Στην πρώτη περίοδο ανήκουν επιπλέον τα έξι πρώτα κουαρτέτα εγχόρδων (op. 18) και τα δύο πρώτα κοντσέρτα για πιάνο.

Δεύτερη περίοδος

Χειρόγραφη παρτιτούρα του Μπετόβεν (Σονάτα op. 109)
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δημιουργικής περιόδου του, ο Μπετόβεν έχει αναγνωριστεί σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη ως συνθέτης και πιανίστας. Παράλληλα αναπτύσσει ένα περισσότερο προσωπικό ύφος το οποίο χαρακτηρίζεται συχνά ως "ηρωικό". Η περίοδος αυτή ξεκινά με την 3η ΣυμφωνίαΗρωική Συμφωνία), η οποία είναι πολύ μεγάλη σε διαστάσεις για τα πρότυπα της εποχής και χαρακτηρίζεται από αρκετές παρεκτροπές από την κλασική δομή των συμφωνιών. Το δεύτερο μέρος (Πένθιμο Εμβατήριο) έχει εμβατηριακό χαρακτήρα και θεωρείται αναφορά στην Γαλλική Επανάσταση. Αφιερώθηκε αρχικά στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
Την ίδια περίοδο ο Μπετόβεν συνθέτει και την μοναδική του όπερα Fidelio. Κεντρικός χαρακτήρας της είναι η Λεονόρα, η οποία μεταμφιεσμένη σε άνδρα σώζει τον σύζυγο της από τη φυλακή. Η όπερα παραπέμπει επίσης στην Γαλλική Επανάσταση, με την Λεονόρα να ενσαρκώνει τα ιδανικά της. Η πρώτη παράσταση της όπερας δόθηκε το 1805 αλλά ακολούθησαν άλλες δύο εκδοχές της, το 1806 και το 1814.
Την περίοδο 1806 - 1808, ο Μπετόβεν ολοκλήρωσε την , την και την 6η ΣυμφωνίαΠοιμενική), ενώ το 1812 γράφτηκε η και η 8η Συμφωνία. Στην δεύτερη περίοδο του Μπετόβεν ανήκουν ακόμα τα τρία τελευταία κοντσέρτα για πιάνο, το μοναδικό κοντσέρτο για βιολί, πέντε κουαρτέτα εγχόρδων (7-11) και έξι επιπλέον σονάτες για πιάνο στις οποίες περιλαμβάνεται η σονάτα Waldstein και η Appasionata.

Τρίτη περίοδος
Το 1816, το προχωρημένο στάδιο απώλειας ακοής του Μπετόβεν, αναγκάζει τον συνθέτη να αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι συνθέσεις αυτής της περιόδου είναι μεγαλοπρεπείς, με μεγαλύτερο πνευματικό βάθος, ενώ η δομή τους θεωρείται γενικά πιο αφηρημένη και ασαφής. Στα τελευταία έργα του, ο Μπετόβεν χρησιμοποίησε επίσης πολύ συχνά το στοιχείο των παραλλαγών. Οι παραλλαγές Diabelli θεωρούνται από τα σημαντικότερα έργα αυτού του είδους και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για αρκετά έργα της ρομαντικής περιόδου. Η τρίτη δημιουργική περίοδος χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση της 9ης Συμφωνίας, η οποία παρουσιάστηκε δημόσια τον Μάιο του 1824. Αναφέρεται πως ο Μπετόβεν, που φαινομενικά διηύθυνε το έργο, δεν ήταν σε θέση να ακούσει τα χειροκροτήματα του πλήθους και χρειάστηκε να τον στρέψει προς το κοινό για υπόκλιση μία από τις σολίστ. Στην ένατη συμφωνία υπάρχει ένα στοιχείο καινοτομίας που είναι η χρήση χορωδίας και τεσσάρων μονωδών στην μελοποίηση του ποιήματος Ωδή στη Χαρά του Σίλερ (Shiller). Θεωρείται ως σήμερα ένα από τα αριστουργήματα στην ιστορία της μουσικής αν και, σε ορισμένα σημεία, ο συνθέτης έχει (πιθανόν λόγω της κώφωσής του) γράψει για ορισμένα όργανα (όπως το κόρνο) νότες που δεν τις διαθέτουν. Άλλα έργα που ανήκουν στην τελευταία περίοδο δημιουργίας του Μπετόβεν είναι τα τελευταία έξι κουαρτέτα εγχόρδων, οι τελευταίες έξι σονάτες για πιάνο καθώς και η Missa Solemnis (Επίσημη Λειτουργία), έργο θρησκευτικής αντιστικτικής μουσικής.Όπως επίσης και της φούγκας.
http://el.wikipedia.org/wiki/
%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B2%CE%B9%CF%87_%CE%B2%CE%B1%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%8C%CE%B2%C

E%B5%CE%BD


Family Tree
  
List of compositions by Ludwig van Beethoven
 List of compositions by Ludwig van Beethoven, by opus number
http://imslp.org/wiki/List_of_compositions_by_Ludwig_van_Beethoven,_by_opus_numberΕπιλογή ολοκληρωμένων έργων
από μέλη της ομάδας
"Ακούτε Κλασική Μουσική; Εγώ ακούω"

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΕΙΔΟΣ

SYMPHONIES


* Stathis Gotsis
Symphony No. 1 (Ludwig van Beethoven)
http://youtu.be/paW4_rvY2U8*De Profundis Ya
Το πρόγραμμα της συναυλίας που έδωσε ο Beethoven και που σώθηκε !
Ήταν η μέρα όπου η πρώτη του Συναυλία έκανε πρεμιέρα

2 April 1800
Στο Hoftheater nächst der Burg (Βιέννη)
Ώρα 18:30
 

1. Συμφωνία του Mozart
2. Άρια από την «Δημιουργία» του Haydn
3. Μεγάλο κονσέρτο (Νο 2) για πιάνο φόρτε του κυρίου Ludwig van Beethoven
4. Σεπτέτο του κυρίου Ludwig van Beethoven
5. Ντουέτο από τη «Δημιουργία» του Haydn
6. Αυτοσχεδιασμός του κυρίου Beethoven στο πιάνο (πάνω στον «Ύμνο προς τον Αυτοκράτορα του Haydn
7. Μια καινούργια μεγάλη συμφωνία του κυρίου Ludwig van Beethoven (πρόκειται για την 1η Συμφωνία)
 
Η ανώτερη κοινωνία της Βιέννης είχε ήδη αναγνωρίσει την μεγαλοφυία του και τον είχε αγκαλιάσει, όμως μ αυτή τη συναυλία που είχε μεγάλη επιτυχία, έγινε γνωστός και στο πλατύ κοινό.
Beethoven / Herbert von Karajan, 1954: Symphony No. 1 in C Major, Op. 21 - Complete 
http://www.youtube.com/watch?v=cTB4Ckv3lyI&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w

*Gianni Christopoulos  
Beethoven: Symphony No.3, "Eroica";Jarvi, DKB
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cziRynzmWaA#!
Deutsche Kammerphilharmonie Bremen
Paavo Jarvi, dir.
 *Μichael Mirtsios
Ludwig van Beethoven - Symphony No. 3 in E flat major (Op. 55) (Leonard Bernstein)
http://www.youtube.com/watch?v=cHUY5U5_mFM&NR=1&feature=endscreen
*Stratis Vagis
Furtwängler, 1944 - Beethoven, Symphony No. 3 in E flat major, Op. 55 "Eroica"
http://www.youtube.com/watch?v=shPvDYlyvpw&feature=share
 * George Taloumis
Toscanini Eroica Symphony No.3 Beethoven 1939
http://youtu.be/8b73k4iJu0k
 


* Χρήστος Ζουλιάτης

Symphony No. 4 (Ludwig van Beethoven)
http://www.youtube.com/watch?v=FlVmjCkWoV4&feature=related
Beethoven Symphony no. 3 - Philippe Herreweghe
http://youtu.be/kwRVR-TmKYw
 *George I. Papadopoulos 
Beethoven: Symphony No.4 - Jansons/BRSO(2012Live)
http://www.youtube.com/watch?v=huuhWGH3erc&list=UU8unNa-oBnFmOCDveSNG51A&index=5&feature=plcp

*Ignatios Ignatiadis
Beethoven: Symphony No 4 in B flat major - BBC Proms 2012 (Daniel Barenboim)
 http://www.youtube.com/watch?v=ctBqW5e16YM

*Μichael Mirtsios
Ludwig van Beethoven - Symphony No. 5 in C minor, Op. 67 (Leonard Bernstein)
http://www.youtube.com/watch?v=FKnOYSWT5BM&feature=related
*Michael Mirtsios
Carlos Kleiber, 1974 - Beethoven, Symphony No. 5 in C minor, Op. 67
http://www.youtube.com/watch?v=WUWlGmw01zo
*Sergios Malakates
Toscanini - 1931 - Beethoven, Symphony No. 5 in C minor, Op. 67
http://www.youtube.com/watch?v=pJybulS216o
 *Themis Taflanidis
Beethoven Symphony No. 5 - Kurt Masur - New York Philharmonic
 http://www.youtube.com/watch?v=g6PYYiQlD4o&feature=relmfu
*Nic Daskalogiannis
Beethoven Symphony no.5 - Heinrich Schiff conductor [HD]http://www.youtube.com/watch?v=GZxN57CC_AA&feature=youtu.be 


* Χρήστος Ζουλιάτης

Symphony No. 6 (Ludwig van Beethoven)
http://www.youtube.com/watch?v=Yb0gToHRaL4&feature=related

  *Gianni Christopoulos
Symphony No. 6 (Ludwig van Beethoven)
http://www.youtube.com/watch?v=Yb0gToHRaL4
*Demetrius Nikoloulias
Beethoven: Symphony no. 6 "Pastoral" (Furtwangler)
 http://www.youtube.com/watch?v=l8U_-xGgreY&feature=share


*Sergios Malakates
Beethoven: Symphony No. 7 - Otto Klemperer
http://www.youtube.com/watch?v=l2bWvvEOChg&feature=related
Beethoven: Symphony No. 7 | BRSO feat. conductor: Mariss Jansons
http://www.youtube.com/watch?v=NWEYnN7Y1xA
 *Μαρία Κλωνάρη
Beethoven: Symphony No.7 - Kleiber/WPh(1982Live)
http://youtu.be/jl-ld6TyjZ0
* Χρήστος Ζουλιάτης
Symphony No. 7 (Ludwig van Beethoven)
http://www.youtube.com/watch?v=AZUXn40ssYw&feature=related
*Eddy Kouyioumdjian
Beethoven - 7th Symphony (Complete) ♫* 
http://www.youtube.com/watch?v=7MqrBauptrE
Fritz Reiner (Chicago Symphony Orchestra)
*Sofia Sofou
Herbert von Karajan, 1959 - Beethoven, Symphony No. 7 in A major, Op. 92

http://www.youtube.com/watch?v=wqQDDWtKPNc&feature=youtu.be
*Athina Psaltopoulou
Beethoven Symphony No.7 Enrique Bátiz
http://www.youtube.com/watch?v=O_AabM9MQSw


  
* Χρήστος Ζουλιάτης
Symphony No. 8 (Ludwig van Beethoven)
http://www.youtube.com/watch?v=Mca8qiWYmpo&feature=related
*Ioannis Ntagkas
Ludwig van Beethoven - Symphony No. 8
Vladimir Fedoseyev, conductor
Orchestra della Svizzera Italiana
*Ioannis Gkotsis
Beethoven: Symphony No.8;Jarvi, DKB
4http://www.youtube.com/watch?v=9-f3iKeUJm4


* Christos Sipsis
Beethoven: Symphony No.9 - Karajan/NYP(1958Live)
http://youtu.be/aWmJP56guUY
*Themis Taflanidis
Symphony No. 9 (Ludwig van Beethoven)
L.Bernstein 
http://www.youtube.com/watch?v=DcGQV1hRHJ4&feature=related
*Christos Sipsis
Beethoven Symphony #9 in D minor Opus 125, 4th movement. Leonard Bernstein and the Vienna Phil
 *De Profundis Ya
Beethoven Symphony No 9 Furtwängler BPO March 1942 COMPLETE
http://www.youtube.com/watch?v=GHlPC3CAZ20&feature=share
 1:15:44
*Vasilis Vandoros
Furtwängler " Symphonie No. 9" Beethoven (4.Mov.) Luzern 1954  
*De Profundis Ya
Herbert von Karajan, 1947 - Beethoven, Symphony No. 9 in D minor, Op. 125

 http://www.youtube.com/watch?v=ZKP4S2KXAFY

μια ιστορική εκτέλεση του Karajan, του 1947 με όλους τους ερμηνευτές νέους!!
Elisabeth Schwarzkopf, soprano, Elisabeth Höngen, mezzo-soprano, Julius Patzak, tenor, Hans Hotter, Bass
Wiener Singverein-Wiener Philharmoniker-Herbert von Karajan
Recorded: November & December 1947.


* Χρήστος Ζουλιάτης
 Beethoven, Symphony No.10 in E Flat Major, "Unfinished"
http://www.youtube.com/watch?v=G908m5TvgEs&feature=player_embedded

*Giorgos Stamos

 


Arturo Toscanini 1867 - 1957 Beethoven Symphonies.wmv
Όλες οι συμφωνίες. 
http://www.youtube.com/watch?v=UZQpFOWziKQ&feature=share


CONCERTS


PIANO CONCERTOS No. 1 & 2
*Thanassis Priskos
Ludwig van Beethoven - Piano Concerto No. 1, No. 2 and No. 3 - Daniel Barenboim, piano 
http://www.youtube.com/watch?v=NhzuQ46ceoI&feature=related
 *Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Zimerman Beethoven piano concerto 1 (complete)
http://www.youtube.com/watch?v=SFfUcQQbwsE&feature=youtu.be

Solist & Conductor - Krystian Zimermann
*Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Zimerman Beethoven piano concerto no 2 (complete)
http://www.youtube.com/watch?v=3bSPWShoiZQ&feature=youtu.be

 *Vasilis Vandoros
Glenn Gould, 1957 (Live) Beethoven, Piano Concerto No. 2 in B-flat major, Op. 19
http://www.youtube.com/watch?v=u5_27gIBLa4&feature=youtu.be
Glenn Gould, piano
Orchestre Symphonique de la Philharmonie de Leningrad
Ladislav Slovak, Direction Enreistrement public, 1957


PIANO CONCERTO No. 3
 
*Landau Red
L. v. Beethoven - Piano Concerto No. 3 in C minor, Op. 37 (Buchbinder, VPO)  

http://www.youtube.com/watch?v=39kubVBZa2Y&feature=related
 *Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Zimerman Beirnstein Beethoven piano concerto no 3COMPLETE
http://www.youtube.com/watch?v=gSWvi7N6Gtw&feature=youtu.be

*Sergios Malakates
Beethoven / Richter / Sanderling, 1962: Piano Concerto in C minor, Op. 37 - Complete
http://www.youtube.com/watch?v=ul6fHBoWCTE
*Ελλη Τσιρογιάννη
Beethoven Piano Concerto No 3 C minor Arturo Benedetti Michelangeli, C M Giulini
 http://www.youtube.com/watch?v=M6clckVtMqo&feature=related

PIANO CONCERTO No 4

*Maria Psaromichalaki
ZIMERMAN -BERNSTEIN play BEETHOVEN 4th Piano Concerto(COMPLETE) 
 http://www.youtube.com/watch?v=mzDgkMCxC5o&feature=share
*Μichael Mirtsios
 Wilhelm Backhaus - Beethoven: Piano Concerto No.4 - Wiener Symphoniker - Karl Böhm
http://www.youtube.com/watch?v=Kdg965vyJj8&feature=related
*Anna Papazoglou
Beethoven Piano Concerto No 4 G major Wilhelm Backhaus , Hans Knappertsbusch Wiener Phil
 http://www.youtube.com/watch?v=g24CP0wqAJ0&feature=youtu.be*Margarita Xanthaki
http://www.youtube.com/watch?v=o_dX4y4RBi0&feature=share&fb_source=message
 *Sergios Malakates
Arrau Bernstein Beethoven Piano Concerto No. 4
http://www.youtube.com/watch?v=rvdEjg-EDTk&feature=related

*Ioannis Gkotsis
Barenboim Beethoven Piano Concertos 4-5.avi
http://youtu.be/kVMlGqwXozo


PIANO CONCERTO No 5
*Antreas Kapsalis
Maria Grinberg / Kurt Sanderling 1949 (Live) Beethoven, Piano Concerto No. 5 in E-flat major, Op. 73
 http://www.youtube.com/watch?v=jq7gUmrAHi4
 *Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Zimerman -Beirnstein play Beethoven 5th concerto(complete)
http://www.youtube.com/watch?v=zYl6iI4l9gA&feature=youtu.be
* Kiriaki Chrysanidou
Beethoven Piano Concerto No 5 Emperor , Arturo Benedetti Michelangeli , Jan Krenz Danish National SO
http://www.youtube.com/watch?v=f7lcNGAMpGs&feature=related
*Tanja Pavlovic
Beethoven Piano Concerto 5 complete
http://youtu.be/WIaw2rCV9PM 
Conductor: Keith Crellin
*Landau Red
L.v.Beethoven, Piano Concerto 5 "Emperor" Op.73 Friedrich Gulda, Piano
 http://www.youtube.com/watch?v=FYkd_3q3IfU


*Christos Tsiftsis
Beethoven / Reiner / Horowitz, 1952: Piano Concerto No. 5 in E Flat, Op. 73 (Emperor) Complete
http://www.youtube.com/watch?v=y_b-ehblCns
 *Themis Taflanidis
Beethoven-Piano Concerto No.5 in E-flat Major, Op.73 Emperor (Alfred Brendel).mp4
http://www.youtube.com/watch?v=Uq-sX2bYMtI
*Kiriaki Chrysanidou
LEOPOLD STOKOWSKI - BEETHOVEN - PIANO CONCERTO NO. 5 OPUS 73 - GLENN GOULD  
http://www.youtube.com/watch?v=pXRpSu5oRjM&feature=related
*Giorgos Stamos
Beethoven Piano Concerto No 5 Emperor , Arturo Benedetti Michelangeli , Jan Kre
http://youtu.be/f7lcNGAMpGs

*Irini Chrysospathi
Ashkenazy plays Beethoven Concerto 5: Emperor (complete)
http://www.youtube.com/watch?v=V4pJxad_aI8
 London Philharmonic Orchestra, conducted by Bernard Haitink. Royal Festival Hall, London, 1974."TRIPLE"
Ο Μπετόβεν το έγραψε το 1804 και το αφιέρωσε στον αγαπημένο του μαθητή Αρχιδούκα Ροδόλφο.
*Jim Bas
Beethoven - Concerto for Violin, Cello, and Piano in C Major, Op. 56 "Triple"
http://www.youtube.com/watch?v=TpO0xqCIzwE&feature=share
 David Oistrakh (Violin)
Sviatoslav Richter (Piano)
Mstislav Rostropovich (Cello)
Berliner Philharmoniker Orchester (Berlin Philharmonic Orchestra)
Herbert von Karajan

 *De Profundis Ya
Beethoven-Triple Concerto for Piano, Violin, Violoncello and Orchestra in C op. 56 (Complete)
36:06
http://www.youtube.com/watch?v=Ma294nLjeiQ&feature=share

Isaac Stern: violin, Leonard Rose: cello, Eugene Istomin: piano-Philadelphia Orchestra-Eugene Ormandy: conductor-1964 
 *De Profundis Ya  
Beethoven: Triple Concerto - BeauxArtsTrio&Brüggen/RKF(2005live)
35:06 
http://www.youtube.com/watch?v=dyrVVo7JW6E
*Marie-louise Bloom
Ludwig van Beethoven: Triple Concerto for Piano,Violin & Cello in C major, Op.56
http://www.youtube.com/watch?v=ihv3Wxbr6Hg
Maurizio Pollini, Wiener Philharmoniker & Anne-Sophie Mutter, Mark Zeltser, Yo-Yo Ma, Berliner Philharmoniker
*Landau Red
Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman, Daniel Barenboim - Beethoven - Triple Concerto and C
*De Profundis Ya
Isaac Stern - Beethoven, Thriple Concerto For Piano, Violin, Cello & Orchestra Op.56
Violin: Isaac Stern
Piano: Emanuel Ax
Cello: Yo-Yo Ma
London Symphony Orchestra
και στη δ/νση ορχήστρας ο γιος του Isaac Stern, Michael
 *De Profundis Ya
Beethoven Triple Concerto C major Anne Sophie Mutter, Andre Previn, Lynn Harrell, Kurt Masur LPO

VIOLIN CONCERTO

*Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Arabella Steinbacher - Beethoven Violin Concerto
http://www.youtube.com/watch?v=uUZF8NcLLEg&feature=related
*Νυχτερινος Ταξιδιωτης
Joshua Bell Beethoven violin concerto no 1(complete)
http://www.youtube.com/watch?v=B1QMwqDlDLA&feature=youtu.be
 *Sergios Malakates
 Beethoven-Violin Concerto in D Major op. 61 (complete)
http://www.youtube.com/watch?v=cyj7NcefRyA
 *Sergios Malakates
Beethoven Violin concerto (Perlman & Barenboim) http://www.youtube.com/watch?v=8Q0ExemVfiM&feature=related
*Vahid Salehieh 
Fritz Kreisler / Leo Blech, 1926 - Beethoven, Violin Concerto in D major, Op. 61
http://www.youtube.com/watch?v=_786wB8RrDc
*Magda Riga
Beethoven - Isaac Stern - Abbado - Orchestre National de France

https://www.youtube.com/watch?v=7ywVLKJ8DJU
  


*Vasilis Vandoros
Yehudi Menuhin "Violin Concerto" Beethoven 1962http://www.youtube.com/watch?v=ZEsOtKENRv8&feature=youtu.be
London Symphony Orchestra-Sir Colin Davis-London 1962
PIANO TRIOS
* Thomas Katsavakis
Beethoven - Piano Trio 7, Op. 97 "Archduke" (Color-Coded Analysis)
Performed by the Beaux Arts Trio
http://youtu.be/tHGV-dQDRfA
Λούντβιχ φαν Μπετόβεν - Τρίο για πιάνο αρ.7 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 97 - "Ο Αρχιδούκας"
Το τρίο για πιάνο "Ο Αρχιδούκας", που πήρε το όνομά του από έναν διακεκριμένο μαικήνα του Μπετόβεν, είναι το τελευταίο, το πιο μεγαλοπρεπές και το πιο διάσημο τρίο για πιάνο του συνθέτη.
Όλα τα "Τρίο για Πιάνο" του Μπετόβεν έχουν στην πραγματικότητα γραφτεί για πιάνο, βιολοντσέλο και βιολί. Τον Αρχιδούκα, το τελευταίο του "τρίο", τον συνέθεσε το Μάρτιο του 1811, μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες - ταχύτητα χαρακτηριστική της πυρετώδους "Μέσης Περιόδου" του συνθέτη, που τότε έφτανε στο τέλος της. Το τρίο αφιερώθηκε στον αρχιδούκα Ροδόλφο, νεότερο γιο του αυτοκράτορα Λεοπόλδου Β΄.
Ο αρχιδούκας είχε γίνει μαθητής του Μπετόβεν το 1804, σε ηλικία 16 χρονών. Το 1811, ο Ροδόλφος ήταν πλέον ο πιστότερος υποστηρικτής του συνθέτη κι έτσι ήταν λογικό εκείνος να αποθανατίσει το όνομά του μέσω αυτού του τελευταίου, μεγαλειώδους τρίο.
Ο Μπετόβεν ήταν πια πολύ κουφός ώστε να παίξει πιάνο δημόσια, όπως έκανε άλλοτε. Όπως έγραψε ο σύγχρονός του Λούντβιχ Σπορ: "Δεν ήταν ευχάριστο (να τον ακούς να παίζει), πρώτον γιατί το πιάνο ήταν ξεκούρδιστο και δεύτερον επειδή είχε απομείνει πια ελάχιστη από την παλιά, περίφημη δεξιοτεχνία του. Στα δυνατά μέρη πατούσε τα πλήκτρα με τόση σφοδρότητα, που οι χορδές κροτάλιζαν, ενώ στα ήρεμα μέρη τόσο απαλά, που ολόκληρα σύνολα από νότες δεν ακούγονταν καθόλου... Με λυπούσε πολύ η τραγική του μοίρα".
Παρόλα αυτά, το Τρίο "Αρχιδούκας" είναι ένα εμπνευσμένο και καθόλου καταθλιπτικό έργο. Στα τέσσερα κανονικά μέρη η εισαγωγή είναι συνταρακτική, με μόνο το πιάνο να δημιουργεί έναν αέρα μεγαλοσύνης από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Ένα γοργό κρεσέντο αναγγέλλει το βιολοντσέλο και μετά το βιολί, προτού και τα τρία όργανα καταπιαστούν με το βασικό θέμα.
Το δεύτερο μέρος, Scherzo, έχει μια διάθεση ανάλαφρη κι ευχάριστη. Ωστόσο, αυτή η ελαφράδα εξισορροπείται από τα μελαγχολικά περάσματα - σε μορφή φούγκας και σε ελάσσονα τονικότητα - στη μέση του μέρους. Αυτά με τη σειρά τους αντισταθμίζονται από μια θριαμβευτική μελωδία που μοιάζει με βαλς.
Το τρίτο μέρος είναι το πιο αργό και ξεχύνεται στο τελευταίο μέρος χωρίς σαφή διακοπή. Το πιάνο παρουσιάζει ένα θέμα σαν ύμνο, σε Ρε μείζονα, και μετά εισβάλλουν και τα έγχορδα για να το επαναλάβουν. Στο δεύτερο μισό του μέρους, αυτές οι επαναλήψεις περιορίζονται στα τέσσερα τελευταία μέτρα, τα οποία εντείνουν τη συγκινησιακή δύναμη. Κατόπιν, το κύριο θέμα επιστρέφει. Ύστερα από αυτό, μια τρυφερή φράση ανταλλάσσεται ανάμεσα στο βιολί και το βιολοντσέλο, η μελωδία σβήνει και μια μεταβολή της αρμονίας οδηγεί στο αιφνίδιο τέλος της σύνθεσης. 
[ Περί Τεχνών … ]

 *De Profundis Ya
Isaac Stern - Beethoven, Trio For Piano, Violin And Cello Op.70, No.1 "Ghost"
http://www.youtube.com/watch?v=Vaip_kccN1Q&feature=share
*Konstantinos KouzofBeethoven: Trio op.70 n.1 "Ghost Trio" - Kopatchinskaja, Gabetta, Sigfridsson  
https://www.youtube.com/watch?v=Q7XqmUdOecI
*Sergios Malakates
Gilels-Kogan-Rostropovich @ BEETHOVEN Piano Trio WoO 38 (complete) 1950
http://youtu.be/ZwO_iarT_lM

 *De Profundis Ya
Gilels-Kogan-Rostropovich @ BEETHOVEN Piano Trio Op.97 'Archduke' (complete) 1956
http://www.youtube.com/watch?v=4_FnLhBcPBU&feature=share


PIANO QUARTETS


*De Profundis Ya
Beethoven / Eschenbach, 1970: Piano Quartet in E flat Major, WoO 36, No. 1 - Amadeus Quartet

STRING TRIOS 


*De Profundis Ya
Beethoven - String Trios Op 9 N° 1 G Major 1/3
http://www.youtube.com/watch?v=0BYB5qVHTk8
1:42:28
*De Profundis Ya

Beethoven - String Trios Op 9 N° 3 C Minor - 3/3


Pinchas Zukerman, Viola

Lynn Harrell, Cello

Perlman violin
 

STRING QUARTETS


*Gianni Christopoulos
Beethoven Quartet op 18 no 1
http://www.youtube.com/watch?v=n9EQSakGvuQ
*Themis Taflanidis
Beethoven - String Quartet 4,Op.18, No.4 (Color-Coded Analysis)
http://www.youtube.com/watch?v=ziJ5OFksNNI
*Ioannis Ntagkas
 Beethoven - String Quartet No. 7 in F op. 59 no. 1 (Mosaiques)
*Gianni Christopoulos
Beethoven : String Quartet n°8 in F Major, op. 59-2 "Razumovsky", Barylli Quartet  
http://www.youtube.com/watch?v=XGdCfJQPTfc
*Landau Red
Beethoven String Quartet No. 12 in E-flat Major, Op. 127 - Orion String Quartet (Live)
*Christos Tsiftsis
The Capet Quartet, 1928 - Beethoven, String Quartet No. 15 in A minor, Op. 132
http://www.youtube.com/watch?v=C2NhxrdEau0
 *De Profundis Ya
 Borodin Quartet plays Beethoven String Quartet Op.132
http://www.youtube.com/watch?v=SK75WCcUDkM&feature=share
String Quartet No.15, Op.132 (Beethoven, Ludwig van) - IMSLP/Petrucci Music Library: Free Public Dom
http://imslp.org/wiki/String_Quartet_No.15,_Op.132_%28Beethoven,_Ludwig_van%29
L. van Beethoven Quartetto op.132 Alban Berg Quartett
http://www.youtube.com/watch?v=CH60t1sGKH0&feature=share
 Γράφτηκε το 1825 και η πρεμιέρα του δόθηκε στις 6 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς.
Influence - String Quartet No. 15 (Beethoven) - Wikipedia, the free encyclopedia
http://en.wikipedia.org/wiki/String_Quartet_No._15_%28Beethoven%29#Influence
*Panos Ermidis
L. van Beethoven Quartetto op.130 Alban Berg Quartett
http://www.youtube.com/watch?v=Yi-oaZ2lI_k&feature=share
*Antreas Kapsalis
Beethoven - String Quartet No.14 in C sharp minor, Op.131 - Végh Quartet - 1952 
 http://www.youtube.com/watch?v=hBuBVmHPh54&feature=youtu.be
*Antreas Kapsalis
BEETHOVEN (orch. Mitropoulos) String Quartet Op.131 - Leonard Bernstein, 1977  
http://www.youtube.com/watch?v=W2cD5FmWnvY&feature=youtu.behttp://www.youtube.com/watch?v=W2cD5FmWnvY&feature=youtu.be
 *Themis Taflanidis
BEETHOVEN (orch. Mitropoulos) String Quartet Op.131 - Leonard Bernstein, 1977
http://www.youtube.com/watch?v=W2cD5FmWnvY&feature=player_embedded#!
 *De Profundis Ya
L. van Beethoven Quartetto op.132 Alban Berg Quartett
http://www.youtube.com/watch?v=CH60t1sGKH0&feature=share
*Gianni Christopoulos   
Borodin Quartet plays Beethoven String Quartet Op.132    
http://www.youtube.com/watch?v=SK75WCcUDkM&feature=related
*Themis Taflanidis
 Borodin Quartet plays Beethoven String Quartet Op.135  
http://www.youtube.com/watch?v=laUMuPkm7Ow&feature=related 
*Gianni Christopoulos
Beethoven - Große Fuge B-Dur Op. 133 - Alban Berg Quartett
http://www.youtube.com/watch?v=XEZXjW_s0Qs&feature=related
*Michael Mirtsios
Beethoven - Complete String Quartets

http://www.youtube.com/watch?v=WkUsrlDLch8
16 String Quartets
Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)
Ensemble: Quartetto Italiano

9:03:35*Nikos Katsaros
L.V. Beethoven ~ Große Fugue [For Piano Four Hands] Op.134 
 https://www.youtube.com/watch?v=ZJe5AJpuMvU
Performers: Lucia Huang (Piano), Sebastian Euler (Piano)

STRING QUINTETS

 *De Profundis Ya Ludwig van Beethoven: String Quintet "Storm" Op.29 Bowman, Löscher, Dann, Camille, Lester, "Live"
 http://www.youtube.com/watch?v=8pgC6CX9oBA&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
The String Quintet, Op. 29 in C major composed by Ludwig van Beethoven was first published in 1801. This work is a "viola quintet" in that it is scored for string quartet and an extra viola (two violins, two violas, and cello). As the String Quintet, Op. 4 is an extensively reworked arrangement of the earlier Octet for Winds, Op. 103, the Op. 104 quintet is an arrangement of an earlier piano trio, and the later fugue is a fragmentary work, String Quintet, Op. 29 is Beethoven's only full-scale, original composition in the string quintet genre.
String Quintet, Op. 29 (Beethoven) - Wikipedia, the free encyclopedia
 http://en.wikipedia.org/wiki/String_Quintet,_Op._29_%28Beethoven%29

 PIANO SONATAS


 
*Paris Karkaloutsos
Claudio Arrau Beethoven Piano Sonata No. 3 (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=ThvKrhqh3fE&feature=share
*Themis Taflanidis
Grigory Sokolov - Beethoven: Piano Sonatas Op.14 No.1 & No.2, Op.28 "Pastorale"
http://youtu.be/SXFvNQWAIwc

*Despoina Stavrakaki
Maria João Pires plays Beethoven - Sonata No. 17 in D minor, Op. 31, No. 2, 'The Tempest'
http://www.youtube.com/watch?v=M6PaevjHKDk&feature=youtu.be

*Themis Taflanidis
Sviatoslav Richter - Beethoven: Sonata No.12 in A-flat major op.26
http://www.youtube.com/watch?v=BBzkAtF3VRM&feature=related

*Sergios Malakates
Beethoven - Piano Sonata 8, Op.13 "Pathétique" (Color-Coded Analysis)
http://www.youtube.com/watch?v=RJsJkJQWzPE
*Sergios Malakates
Beethoven Pathetique Sonata-Daphne Honma
http://www.youtube.com/watch?v=Kr6JM6prauU

*De Profundis Ya
 wilhelm kempff plays beethoven's Moonlight sonata complete 
http://youtu.be/uNtm3O4bfz4
*Themis Taflanidis 
Claudio Arrau Beethoven "Moonlight Sonata" (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=W0UrRWyIZ74&feature=related
*Kosmas Pavlopoulos
Beethoven - Moonlight Sonata (FULL) - Piano Sonata No. 14
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Tr0otuiQuU

*Athina Psaltopoulou
Beethoven - Sonata No. 17 in D minor, Op. 31, No. 2, 'The Tempest' (Maria João Pires)
 http://www.youtube.com/watch?v=M6PaevjHKDk

*De Profundis Ya
 Wilhelm Backhuas plays Beethoven Sonata No. 21 in C Op. 53 "Waldstein"
http://www.youtube.com/watch?v=eSWwn6fNaGI&feature=share
*Athina Psaltopoulou
Claudio Arrau Beethoven "Waldstein" (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=dL0JLNt_3EE*De Profundis Ya
KEMPFF plays BEETHOVEN Sonata No 23 Op.57 Appassionata COMPLETE (1960) 
*Themis Taflanidis
BEETHOVEN KEMPFF Sonata No 23 Op.57 Appassionata COMPLETE (1960)
http://www.youtube.com/watch?v=UCbLHfYkiwg
*Themis Taflanidis 
Ναι αποδέχομαι οτι ειμαι Μπετοβενικος.Μια προσωπική αποψη: Στον Μπετοβεν βρίσκω ολα τα χαρακτηριστικα που κάνουν πραγματικά άξιο εναν ανθρωπο.Το ελευθερο πνευμα , την ισχυρη δυναμη της θελησης το ξεπερασμα των εμποδιων που κατα τον Nietzsche ειναι η ουσια της ευτυχιας,την μοναχικοτητα ,τον ερωτα ,την προσωπικη τραγωδια που μονο η τεχνη μπορει να την υπερβει.Αλλα και την χαρά της ζωης οπως την κατεγραψε με την Ωδη στην 9η συμφωνια του.Χιλιαδες φορες μπορει να ακουσει κανεις την appasionata και να προκαλει χωρις πληξη τα ιδια συναισθηματα.
*Μichael Mirtsios
Beethoven - Piano Sonata nº 23 - Op. 57 - Appassionata (Backhaus)
http://www.youtube.com/watch?v=wEXS3u64Yco&feature=related
*Ελλη Τσιρογιάννη
Claudio Arrau Beethoven "Appassionata" (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=Tdg-DT8rTUQ
*Sergios Malakates
Sviatoslav Richter in Prague, 1959 - Beethoven Appassionata
http://www.youtube.com/watch?v=yqewExfrxiM
*Eva Gramm
Claudio Arrau Beethoven "Les Adieux" (Full)
Νο 26
http://youtu.be/PlJGliWCDVc
*Themis Taflanidis
 Alfred Brendel, Piano Sonata No. 29 in B flat major, Op. 106 "Hammerklavier"
http://www.youtube.com/watch?v=udgu1cHHa0k
*Tanja Pavlovic
Alexander Lonquich plays Beethoven Hammerklavier Sonata Op.106
http://www.youtube.com/watch?v=JvUHf0uKavw&feature=youtu.be
*Ignatios Ignatiadis
Ludwig van Beethoven - Piano Sonata no 29 in B Flat Major "Hammerklavier"
 http://www.youtube.com/watch?v=Gi2QWaD2dZ8&list=PL3qsTUkgLDxgvw5ZPyIJUxvZAeiqPwmNs
Claudio Arrau
*Eva Gramm
Claudio Arrau Beethoven Piano Sonata No. 30 (Full)
 http://www.youtube.com/watch?v=koqAdGcty3k&feature=share
*Γιώργος Σύριος
Ludwig van Beethoven - Piano Sonata No. 31
http://youtu.be/mCXRZ4xH0Ac
Marc-André Hamelin, piano
 *Stratis Vagis
Arrau Beethoven Piano Sonata No. 32 (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=GAcDNnhxr64&feature=share
*De Profundis Ya
ιστορικές ηχογραφήσεις
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Wilhelm Backhaus
http://www.youtube.com/watch?v=JoeseZdKWYg&feature=share
Great Pianists Play Beethoven Opus 111 - Clara Haskil
http://www.youtube.com/watch?v=6deWQW9Ltcg&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Arrau Beethoven Piano Sonata No. 32 (Full)
http://www.youtube.com/watch?v=GAcDNnhxr64&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Bruce Hungerford
http://www.youtube.com/watch?v=0EGeKNnXQik&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Hans Richter-Haaser
http://www.youtube.com/watch?v=8ge5lOKNs84&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Elly Ney
http://www.youtube.com/watch?v=a_rcA5cszxU&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Tatiana Nikolayeva
http://www.youtube.com/watch?v=yO6KIB--NXY&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Walter Gieseking
http://www.youtube.com/watch?v=Kv8t9p4LRtg
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Annie Fischer
http://www.youtube.com/watch?v=tm_2JIehp2A
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Edwin Fischer
http://www.youtube.com/watch?v=fc78baFyMOs
Great Pianists play Beethoven Opus 111 - Rudolf Serkin
http://www.youtube.com/watch?v=H4YS9rKYvro
♫ Free sheet music : Beethoven, Ludwig van - Piano Sonata No.32 (Piano solo)
http://www.free-scores.com/download-sheet-music.php?pdf=24082
*Μichael Mirtsios
Grigory Sokolov - Beethoven: Piano Sonatas Op.14 No.1 & No.2, Op.28 "Pastorale"
http://www.youtube.com/watch?v=SXFvNQWAIwc&feature=g-vrec
Sonata n. 9 in mi maggiore Op.14 n. 1
Sonata n. 10 in sol maggiore Op.14 n. 2


Sonata n. 15 in re maggiore op. 28 "Pastorale"

Grigory Sokolov Piano
Théâtre des Champs-Elysées, Paris*Athina Psaltopoulou
Barenboim on Beethoven: The Complete Piano Sonatas, concert 5.
0:00 - Piano sonata nº7 in D major op.10 nº3
26:03 - Piano sonata nº13 in E flat major op.27 nº1
43:48 - Piano sonata nº27 in E minor op.90 57:44 - Piano sonata nº21 in C major op.53

 ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΝΑΤΕΣ
*Stratis Vagis
Glenn Gould 1932 - 1982 Beethoven Sonata.wmv
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jHku-o_8eak#!
Όλες οι σονάτες 
*Christos Sipsis
Beethoven - Complete Piano Sonatashttp://youtu.be/qctSDdNmEUY
32 Piano Sonatas
Pianist: Artur Schnabel
10:15:09


 VIOLIN SONATAS


*De Profundis Ya
Beethoven.Violin.Sonata.No.1.Op.12.[Anne-Sophie.Mutter.-.Lambert.Orkis]
 http://www.youtube.com/watch?v=ll-L81zBEI
*Christos Tsiftsis
Oistrakh/Oborin - Beethoven Violin Sonata No.2, Op.12 No.2  
http://www.youtube.com/watch?v=oI48vPIwMos
*De Profundis Ya
Beethoven.Violin.Sonata.No.3.Op.12.[Anne-Sophie.Mutter.-.Lambert.Orkis
http://www.youtube.com/watch?v=ach15rgLZPM&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
*Themis Taflanidis
Beethoven - Violin Sonata no 9 "Kreutzer" (Zukerman) 
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6WObiXNMlpA#!
*Vahid Salehieh
Adolf Busch / Rudolf Serkin, 1941 - Beethoven, Violin Sonata No. 9, Op. 47, 
 "https://www.youtube.com/watch?v=NMbSl6Waz6MAdolf Busch, Violin
Rudolf Serkin, Piano
Recorded, 1941.

"Kreutzer Sonata"
opus 47 x 3 times:
the first opus 47:
beethoven's kreutzer sonata:

*Tanja Pavlovic
 Beethoven Violin Sonata Op.24 "Spring" (complete) Dami Kim and Wenbin Jin (Producer SiMon)
 *De Profundis Ya
 Alfred Cortot & Jacques Thibaud - Beethoven Violin Sonata No.9 in A Op. 47 "Kreutzer"
http://www.youtube.com/watch?v=dRn-6IisR38&feature=share
*De Profundis Ya
Beethoven.Violin.Sonata.No.9.Op.47.kreutzer.[Anne-Sophie Mutter.-.Lambert.Orkis]
http://www.youtube.com/watch?v=COGcCBJAC6I&feature=share
 *De Profundis Ya
Beethoven-Violin Sonata op.12 № 3. David Oistrakh (violin), Sviatoslav Richter
 http://www.youtube.com/watch?v=PabpPnP1nMU
*Tanja Pavlovic
Oistrakh/Oborin - Beethoven Violin Sonata No.10, Op.96  
http://www.youtube.com/watch?v=UIV-jHW6y-E&feature=youtu.be
*Sergios Malakates
Ivry GITLIS @ BEETHOVEN Kreutzer Sonata (complete) Martha Argerich, live 1999 
 http://youtu.be/DMHeTKCg3xc
 

 *De Profundis Ya
Menuhin & Kempff Beethoven sonata's for violin and piano.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=ENgL1sMs6hE&feature=share
4:34:26
Opus 12: Three Violin Sonatas (1798)
No. 1: Violin Sonata No. 1 in D major
No. 2: Violin Sonata No. 2 in A major
No. 3: Violin Sonata No. 3 in E-flat major
Opus 23: Violin Sonata No. 4 in A minor (1801)
Opus 24: Violin Sonata No. 5 in F major ("Spring") (1801)
Opus 30: Three Violin Sonatas (1803)
No. 1: Violin Sonata No. 6 in A major
No. 2: Violin Sonata No. 7 in C minor
No. 3: Violin Sonata No. 8 in G major
Opus 47: Violin Sonata No. 9 in A major ("Kreutzer") (1803)
Opus 96: Violin Sonata No. 10 in G major ("The Cockcrow") (1812)


CELLO SONATAS

*De Profundis Ya
 BEETHOVEN Cello Sonata No.1 Op.5/1 (complete) M.Gendron, J.Françaix, 1952 
 http://www.youtube.com/watch?v=d__l51heapI&feature=share

BEETHOVEN Cello Sonata No.2 Op.5/2 (complete) M.Gendron, J.Françaix, 1950 
http://www.youtube.com/watch?v=cCz_aDDAkAI&feature=relmfu
 Cello Sonatas No. 1 and No. 2 (Opus 5) were written by Ludwig van Beethoven in 1796, while he was in Berlin. While there, Beethoven met the King of Prussia Friedrich Wilhelm II, an ardent music-lover and keen cellist. Although the sonatas are dedicated to Friedrich Wilhelm II, Ferdinand Ries tells us that Beethoven "played several times at the court, where he also played the two cello sonatas, opus 5, composed for Duport (the King's first cellist) and himself". Although Jean-Pierre Duport was one of the King's teachers, it is now thought to have been his brother Jean-Louis Duport who had the honor of premiering these sonatas.
Both of these sonatas are in two movements, with an extended Adagio introduction preceding the opening Allegro of both of them.
Cello Sonatas Nos. 1 and 2 (Beethoven) - Wikipedia, the free encyclopedia 
http://en.wikipedia.org/wiki/Cello_Sonatas_Nos._1_and_2_%28Beethoven%29
The work includes a sequence of variations on a theme that is widely felt to be an early version of a far better known variation theme, namely the one to which Beethoven set the words of Friedrich Schiller's Ode to Joy in his Ninth Symphony. The two themes are compared below. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Choral_Fantasy_%28Beethoven%29
BEETHOVEN Cello Sonata No.5 Op.102/2 (complete) M.Gendron, J.Françaix, 1953 
http://www.youtube.com/watch?v=cLM7Qg5_Xes&feature=relmfu


 

CHORAL WORKS

* Nikos Papakostas
Beethoven's Choral Fantasy (Full Length) - KBS Symphony Orchestra & Piano & Chorus
http://youtu.be/xiLLHRgEI4c
*Μichael Mirtsios
Ludwing van Beethoven: Fantasia for piano, chorus, and orchestra ('Choral Fantasy'), Op. 80
http://youtu.be/AlKJeIszKZs
*Sergios Malakates
L. v. Beethoven Fantasia for Piano, Chorus and Orchestra in C minor, Op. 80
http://www.youtube.com/watch?v=NboOB2MxDsw&feature=related

Warsaw Boys Choir, Frederic Chopin University of Music Symphony Orchestra, Krzysztof Kusiel Moroz - conductor, Tadeusz Domanowski - piano,
*Nikolaos Karanidis
Hélène Grimaud - Beethoven Choral Fantasy, Proms 2008
http://youtu.be/dMeEWMW911U
*De Profundis Ya
RICHTER-HAASER plays BEETHOVEN Choral Fantasy Op.80 (1957) 
http://www.youtube.com/watch?v=CFk8yTmH1Ig&feature=share
 *De Profundis Ya
Barenboim Beethoven op. 80  
http://www.youtube.com/watch?v=96W26dNiQyY&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Choral Fantasy
 *De Profundis Ya
Complete Beethoven Large Choral Works part 1
 http://www.youtube.com/watch?v=SFtjwKuTeBc&feature=my_liked_videos&list=LLFMOzDHUrXnYBK1wL74-m_w
Complete Beethoven Large Choral Works part 2 
 http://www.youtube.com/watch?v=tARDWSQqLyU&feature=relmfu
*De Profundis Ya
Beethoven - Missa Solemnis, Op.123 (Color-Coded Analysis)
http://youtu.be/SSZCNCu7gwo
Missa Solemnis (Beethoven)
http://en.wikipedia.org/wiki/  
*Konstantina Sarioglou
Beethoven - Missa Solemnis - Philharmonia / Karajan
*Stamatios Demetriou
Leonard Bernstein & Concertgebouworkest Amsterdam - Beethoven: Missa solemnis
http://www.youtube.com/watch?v=06PPhF2tX1g
Edda Moser, soprano Hanna Schwarz, mezzo-soprano
René Kollo, tenor
Kurt Moll, bass Grosser Rundfunkchor Hilversum N.O.S.
Concertgebouworkest Amsterdam Leonard Bernstein
*Christos Sipsis
LUDWIG VAN BEETHOVEN.- Cristo en el monte de los Olivos Op. 85 ( oratorio)


FOR SOLOISTS AND ORCHESTRA

*Christina Norris
Beethoven Romance Violin by Ann Fontanella
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x78oYxrbOVk#!
*Μαρία Κλωνάρη
Beethoven / Max Rostal, 1952: Romance for Violin and Orchestra in F major, Op. 50 - 1953
http://www.youtube.com/watch?v=Wq5JtaU9HK4&feature=share
*Costas Papageorgiou
Beethoven Romance n. 1 op. 40 Renaud Capuçon 
 http://www.youtube.com/watch?v=iM5ixzSntSI&feature=player_embedded,  
Renaud Capuçon violin, Gewandhaus Orchestra Leipzig, Kurt Masur conductor

VARIATIONS

  *De Profundis Ya
Beethoven 12 Variations for Cello & Piano in G major, WoO45 
http://www.youtube.com/watch?v=R5s22uccgPk&feature=share
Mischa Maisky, Cello
Martha Argerich, Piano
Beethoven - Variations on a theme from Haendel's Judas Maccabaeus, WoO 45
http://www.youtube.com/watch?v=DbPdQTln8PE
Pablo Casals, Rudolf Serkin
Recorded August 1951, Perpignan
Beethoven 12 Variations for Cello & Piano in F major, "Ein Mädchen oder Weibchen," Op.66
http://www.youtube.com/watch?v=v-Iil4UBEVo&feature=share
Cortot, Casals, Thibaud Piano Trio - Beethoven: Kakadu Variations
http://www.youtube.com/watch?v=cdLEn789-g4&feature=share
Παραλλαγές πάνω σ΄ένα θέμα του αυστριακού συνθέτη Wenzel Mueller "Ich bin der Schneider Kakadu"
http://en.wikipedia.org/wiki/Kakadu_Variations
Μichael Mirtsios 
Glenn Gould-Beethoven-32 Variations in C minor (HD)
http://youtu.be/bVrUaiL2gz8
*Μαρία Κλωνάρη
Maurizio Pollini - Beethoven Diabelli Variations, Theme Variations 1-12
 http://youtu.be/Bpa5olUBmrM
*Stamatios Demetriou
Beethoven - Diabelli Variations, Op. 120 [Grigory Sokolov]http://www.youtube.com/watch?v=pAI4-9yc6kA
[55:17]
OVERTURES*Michael Mirtsios
 Ludwig van Beethoven - Die Weihe des Hauses: I. Overture Op. 124
http://youtu.be/Mq842sUBGRc
*Marita Kouroupi Santoro
Wilhelm Furtwängler Coriolan, overture
*Μαρία Κλωνάρη
Beethoven - Coriolan Overture (Karajan & Berliner Philharmoniker)
http://www.youtube.com/watch?v=D3qbOTgEJOk&feature=youtu.be
*Μαρία Κλωνάρη
Beethoven, Overture "Coriolan" (Coriolano) Op. 62 
 http://www.youtube.com/watch?v=WsPyLWLJd4Q&feature=youtu.be
Leipzig Gewandhaus Orchestra Kurt Masur
*Vazaka Martha
 Beethoven Egmont Overture Bernstein Vienna Philharmonic
*Κωνσταντίνα Ζαβού
Karajan Beethoven ''Egmont'' Overture
 http://www.youtube.com/watch?v=DPID2gwQSXM&feature=youtu.be
*Nikolaos Karanidis
Beethoven Egmont Overture Kurt Masur Leipzig Gewandhaus Orchestra
http://www.youtube.com/watch?v=07M3apYBvQ0
 *Magda RigaBeethoven. Egmont Overture - Lorin Maazel, New York Philharmonichttp://www.youtube.com/watch?v=YsI0yTC7bic&playnext=1&list=PL21519E8FC90AC595
*Costas Papageorgiou
Beethoven - Fidelio Overture
MAJESTY and GRANDEUR
Beethoven's only opera was originally named'Leonore'.It was only after revising the work a number of times that he gave it the name by which it is besr known today.The plot of the opera is a deep and moving story of a woman's devotion to her husband and of the triumph of truth and love over tyranny and oppression.That is one of the greatest of operas is in no doubt,but it is interesting to note that the libretto was not written for Beethoven and had already been set by at least three other composers before he undertook the commission to write an opera for Vienna.As a result of Beethoven's revisions,there are no fewer than four overtures for the opera:three entitled 'Leonore'(Nos.1'2 & 3) and one 'Fidelio',composed in 1814.Unlike the three 'Leonore'Overtures,little of the music heard in this overture recurs in the opera,but it sets up the overall mood and tension of the ensuing action.
*Nicolas Kanellopoulos
Otto Klemperer "Fidelio Overture" Beethoven

CHAMBER MUSIC WITH WINDS

*Μichael Mirtsios
Beethoven Oboe trio
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=N00JbKpZKKw&NR=1
*Nikolaos Karanidis
Camerata Pacifica — Beethoven Clarinet Trio in B-Flat Major, Opus 11.
http://www.youtube.com/watch?v=l1QU3rOR4ek&feature=youtu.be
*Konstantinos Kouzof
Janine Jansen & friends - Beethoven: Septet in Es-groot, op. 20
http://www.youtube.com/watch?v=LQ5vciYlfk8
*Ignatios Ignatiadis
Beethoven- Oktett op. 103
http://www.youtube.com/watch?v=5L1kbHRbUGw&feature=related


BAGATELLES

*Ioannis Ntagkas
LV Beethoven Complete Bagatelles,Brautigam Fortepiano
http://www.youtube.com/watch?v=tedhJaWazug&feature=youtu.be
*Mina Dakou 
Beethoven: Eleven Bagatelles op. 119 (1/3) (Pöntinen)


BALLET MUSIC Op. 43

*De Profundis Ya
Ludwig van Beethoven - Die Geschöpfe des Prometheus, Op.43
http://www.youtube.com/watch?v=JCW2QdChR1k&feature=my_liked_videos&list=LLi-kzYHBdDVu21i_6iYOTDA

DANCES

*De Profundis Ya
Felix Weingartner, 1938 - Beethoven, 11 Modlinger Dances, WoO 17
OPERA
FIDELIO

http://listenclassicalmusiccs.blogspot.gr/2013/04/beethoven-fidelio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου