Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

KONTOGIORGOS GEORGE







Γιώργος Κοντογιώργος (1945-)


Γεννήθηκε: 28 Φεβρουαρίου, Λαμία (Ελλάδα)


Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής με τον Αλέξανδρο Αινιάν , στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον ίδιο δάσκαλο στην Αθήνα, με ιδιαίτερο
ενδιαφέρον στη σύνθεση και την ενορχήστρωση . Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, έγραψε περισσότερες από 70 μπαλάντες και λαϊκά τραγούδια για δημοφιλείς τραγουδιστές . Μερικά από αυτά αποδείχθηκαν πολύ επιτυχής και δόθηκαν βραβεία. Επιπλέον, εργάστηκε ως ενορχηστρωτής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας στο στούντιο των μεγάλων Ελληνικών Εταιρειών και διοργανώνονται πάνω από 250 τραγούδια από πολλούς άλλους συνθέτες .

Έγραψε μουσική για το θέατρο και 3ο Εθνικό ραδιοφωνικό κανάλι , εκτός από την μουσική για
τον κινηματογράφο και για την τηλεοπτική σειρά . Από το 1980 και μετά αφοσιώθηκε συστηματικά με τη σύνθεση της κλασικής μουσικής . Έχει πάρει πολλά βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου του Κλασικού Μαρίμπα Λιγκ Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης, USA 2007, Ανταγωνισμού της Gardens Μουσική 3ο Διεθνές συνθέτη , Κρακοβία , Πολωνία 2006 και το Σε 27 Τεμάχια : Ο διαγωνισμός Hilary Hahn Encores , USA 2012 .

Οι συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα , τον Καναδά , τη Φινλανδία , την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πολωνία , το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες από σύνολα και ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου και το Κουαρτέτο Εγχόρδων , την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσική , η οποία διεξήχθη από τον Αλέξανδρο Μυράτ (Ελλάδα), Ορχήστρα των Χρωμάτων του, διηύθυνε ο Μίλτος Λογιάδης (Ελλάδα), Ορχήστρα της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο (Ελλάδα) συνθέτη, η Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας (Πολωνία), Φιλαρμονία Giuseppe Sinopoli , η οποία διεξήχθη από τον Silvio Bruni (Ιταλία ), το Tapiola Sinfonietta που διεξήχθη από τον David Caludio (Φινλανδία) και σολίστες όπως ο βαρύτονος Σπύρος Σακκάς (Ελλάδα), τα κρουστά Beverley Johnston (Καναδάς) και Δημήτρης Δεσύλλας (Ελλάδα), η βιολιστές Γιώργος Δεμερτζής και Sergiu Nastasa (Ελλάδα), η πιανίστα Μαρία Αστεριάδου (ΗΠΑ), οι κιθαρίστες Παύλος Κανελλάκης (Ιρλανδία) και Janne Malinen (Φινλανδία) και ο οργανίστας Paul Ayres (UK) . Πρεμιέρες της μουσικής του 2006-2012 περιλαμβάνουν χώρους όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου (London , UK), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αθήνα , Ελλάδα ) , Jagiellonian University Botanic Garden , Γαλικίας Μουσείο και του Αγίου Πέτρου και η Βασιλική Παύλου (Κρακοβία, Πολωνία), Basilica di San Lorenzo (Φλωρεντία, Ιταλία), Uxbridge Music Hall (Uxbridge, Οντάριο, Καναδάς), Crawford Δημοτική Πινακοθήκη (Cork, Ιρλανδία ), Sandy Ford Εκκλησία και Dublin City Gallery ο Hugh Lane (Δουβλίνο, Ιρλανδία), Tapiola Συναυλία Hall (Espoo - Ελσίνκι, Φινλανδία), Morphy Hall (Madison, Wisconsin, USA) και ο Jan Hus Presbyterian Church (Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ).


Έργα: για σόλο Όργανα, Φωνητικά έργα, Κουαρτέτο Εγχόρδων, Ορχηστρικά σύνολα, Μουσική Δωματίου, για Συμφωνική Ορχήστρα και Κοντσέρτα για Πιάνο (The Aegean Concerto) και Κιθάρα και Ορχήστρα.
 
http://www.naxos.com/person/George_Kontogiorgos/197772.htm

naxos.com


****


Συνθέσεις: 



http://www.reverbnation.com/.../14426320-string-quartet...
reverbnation.com|Από eMinor



Duet for Violin and Piano, Awarded Honorable Mention in the "In 27 Pieces Hilary Hahn Encores Contest“
SOUNDCLOUD.COM|ΑΠΟ GEORGE-KONTOGIORGOS







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου