Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

GOTSIS STATHISΟ Στάθης Γκότσης γεννήθηκε το 1952 στον Αετό Μεσσηνίας και σπούδασε Φυσική και Ιατρική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο. Από το 1989 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η επιστημονική του έρευνα βασίζεται σε εφαρμογές του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού σε βλάβες του εγκεφάλου (νεοπλασίες, Νόσος Alzheimer, κατάθλιψη, επιληψία) καθώς και στην αναίμακτη μέτρηση της υπερφόρτωσης σιδήρου σε ασθενείς με β-Μεσογειακή Αναιμία και Αιμοχρωμάτωση.


Η πρώτη ηχογραφημένη δουλειά του είναι ο Κύκλος Τραγουδιών "Τα Έργα της Καρδιάς" (2011) σε ποίηση Δημήτρη Λέντζου.


 


 
Έχει γράψει περίπου 200 τραγούδια (σε ποίηση Γιάννη Νεγρεπόντη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Δημήτρη Λέντζου, και άλλων ποιητών), τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι ηχογραφημένα. Έχει γράψει επίσης και λόγια μουσική (κουαρτέτο εγχόρδων, σουίτες για ορχήστρα δωματίου, καθώς και έργα για μικρότερα σύνολα όπως τρίο, σεπτέτο, καθώς και μουσική για κλασσική κιθάρα). Αυτοδίδακτος (κυρίως) στην μουσική, με κάποιες ανεπίσημες "θητείες" δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους".
Stathis Gotsis "Bach to Basics (revised)"
https://soundcloud.com/.../stathis-gotsis-bach-to-basics...
   


 


Stathis Gotsis "Flirting with the past"
https://soundcloud.com/sgotsis/stathis-gotsis-flirting-withNikolaos Katsoulis http://listofcomposers.blogspot.gr/.../gotsis-stathis...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου